8 tärkeää syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Muutamia vuosia sitten Suomeen rantautui aivan uudenlaisen ihonhoidon buumi, kun Konjac-sienet saapuivat terveyskauppoihin. Moni oli puolipallon muotoisten sienien raaka-aineesta ja käytöstä kummissaan. Muistan itsekin ihmetelleeni mistä on kysymys, varsinkin kun itse tuote vaikutti superyksinkertaiselta ja hinta oli alle 10 euroa.

Muistan mielenkiintoni heränneen, kun ymmärsin sienen olevan täysin luonnollinen. Sieni on trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla yli 2,5 kilometrin korkeudessa kasvavan ja perunamaisen Konjac-kasvin juurta, jonka ihonhoidolliset traditiot ulottuvat ei vain vuosisatojen, vaan jopa 1500 tuhannen vuoden taakse. Tuolloin sientä on käytetty Japanissa ja Aasiassa myös sisäisesti, mutta yleisesti pääkäyttö on kohdistunut ulkoiseen ihonhoitoon.

Kasvin rakenne on mielenkiintoinen, koska se on 97 % vettä. Loput kolme prosenttia ovat glukomannaani-kasvikuitua, joka sisältää erittäin runsaasti ihonhoidolle välttämättömiä mineraaleja kuten sinkkiä, kaliumia, fosforia ja kuparia. Koostumus mahdollistaa sen, että sieni kykenee imeyttämään itseensä jopa 100-kertaisen määrän vettä kokoonsa nähden.

Sieni on rakenteeltaan huokoinen ja ennen kastelua kova ja karhea. Kastuessaan sienen kuidut imevät itseensä vettä ja sienestä tulee älyttömän pehmeä ja miellyttävän tuntuinen käyttää. Yksi sienen ehdottomista eduista on kuitenkin rakenne, jonka verkkomaisuus antaa iholle lempeää vastusta ja kuorii hellävaraisen tehokkaasti. Lue lisää Konjac-sienen valinnasta ihotyypin mukaan postauksesta Konjac-sieni & ihotyypit.

nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-3

Olen käyttänyt Konjac-sientä jo vuosia ja olen edelleen aivan äimän käkenä siitä mitä jokin näin yksinkertainen ja edullinen pieni sieni voi ihon kunnolle tehdä! Oma ihoni tukkiutuu helposti ilman säännöllistä kuorimista, mutta Ekovistan eri konjac-sienien käytön aloittamisen jälkeen tukkeumat ovat vähentyneet hurjasti. Iho pysyy balanssissa jopa paremmin kuin kuorinta-aineita käyttämällä.

Käytän sientä lähes aina meikkiä pois pestessäni ja tämän seurauksena ihosta on tullut heleä ja kirkas. Sienen verkkomainen rakenne kuorii mikroskooppisen hellävaraisesti ja lopputulos on silti tasaisen sileä, kauniin sävyinen ja hyväkuntoinen iho. Niin kaunis, että sitä voisi helposti luulla käyneensä kalliissa ihohoidossa.

Varsinkin pintakuivuudesta kärsiessäni Konjac-sieni oli pelastava juttu – kuiva iho lähti irti kevyellä pyörittelyllä ja iho oli vastaanottavainen hoitotuotteille. Meikkiä on helpompi levittää kuin ennen, sillä ihon pinta on niin mattainen ja silkkinen, ettei mitään ylimääräisiä meikkiskröpöjä vain yksinkertaisesti pääse syntymään.

Näen Konjac-sienen käytölle erityispaikan talvella, jolloin iho voi olla todella kuiva ja niin tukossa, etteivät mitkään hoitotuotteet pääse imeytymään ja ravitsemaan ihoa. Sieni aktivoi todella hellävaraisesti ihon omaa pintaverenkiertoa ja avaa huokosia. Ero ihoöljyjen, naamioiden ja erilaisten seerumien imeytymisessä on niin huomattava, että uskon säästäneeni pitkän pennin pelkästään sienen aktiivisella käytöllä – lotraukselle ei ole tarvetta ja toisaalta hoitotuotteet oikeasti imeytyvät eivätkä jää ihon pinnalle kerrostumaan.nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-2

8 tärkeää syytä ottaa konjac-ihonhoitosieni viimeistään nyt osaksi ihonhoitorutiineja:

1) Konjac-sieni on 100 % luonnollinen, biohajoava ja vegaaninen

Sieni valmistetaan luonnonvaraisena kasvavasta kasvista eikä sitä ole testattu eläimillä. Se ei sisällä luontaisesti mitään eläinperäisiä ainesosia, joten se sopii myös vegaaneille. Käytön jälkeen sienen voi laittaa kompostoriin, sillä se on 100 % biohajoava eikä se kuormita luontoa.

2) Kuorii, stimuloi ja aktivoi

Sienen verkkomainen ja huokoinen rakenne poistaa ihon pinnalta siihen kertynyttä kuollutta ihosolukkoa ja tukkivia epäpuhtauksia. Rakenne mahdollistaa myös pintaverenkierron aktivoitumisen, jonka ansiosta hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja ihon oma luontainen solunmuodostus aktivoituu. Ihosta tulee pehmeämpi, virkeämpi ja eloisampi.

3) Syväpuhdistaa ja tasapainoittaa ihohuokosiin kertyneiden epäpuhtaukssien happamuutta

Sieni on luonnostaan emäksinen ja se jättää ihon pinnalle kolloidisen kalvon neutraloiden ihon pinnalla olevien epäpuhtauksien happamuutta. Ihohuokosissa majailevat mustapäät, komedot, talikertymät, meikinjäämät ja muut liat saavat kyytiä. Kun ihohuokoset ovat vapaita tukkivista imeytymisenestäjistä, iho hengittää paremmin ja hoitotuotteet pääsevät imeytymään syvemmälle. Konjac-sieni muodostaa iholle luonnollisen kosteutta sitovan kalvon, jonka ansiosta iho ei pääse kuivumaan tai jo esiintyvä pintakuivuus vähintäänkin helpottuu.

4) Edistää ihon omaa solunmuodostusta

Aktiivisessa käytössä ihon oma solunmuodostus aktivoituu ja ajan saatossa ihonhoito helpottuu, koska pinnasta tulee pehmeämpi, sävystä eloisampi eikä epäpuhtauksia ole niin paljon.

kayta-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa

5) Sopii erittäin herkällekin iholle

Sienessä on monipuolisesti mineraaleja ja ravintoaineita. Sienen pehmeä pinta ei ärsytä herkkääkään ihoa (käy myös lapsille). Herkkäihoisten on äärimmäisen tärkeää muistaa kastella sieni täysin pehmeäksi, jotta se ei vahingossakaan raavi ihoa.

6) Konjac -sieni ei vahingoita ihon omaa suojavaippaa

Barriääri, eli ihon pinnalla oleva kelmumainen suojavaippa (kutsutaan myös hydrolipidikalvoksi) on ihon oma suojamekanismi. Se koostuu sarveiskerroksesta, talista, kosteutta sitovista aineksista ja vedestä. Nimensä mukaisesti sen tehtävänä on suojata ja estää mm. haitallisten bakteerien, kemikaalien ja muiden ylimääräisten aineiden pääsy syvemmälle ihon kerroksiin, jotta iho ei infektoidu, kuivu ja rasitu. Konjac-sieni on puhdistavasta vaikutuksestaan lempeä ja sen uniikki rakenne ei vahingoita ihon pinnalla olevaa suojavaippaa.

7) Lempeä apu epäpuhtaalle iholle

Runsaasti erityylistä epäpuhtautta sisältävä iho on usein tulehtunut, kipeä ja tukkoinen. Ihon pH:n noustessa myös huonojen bakteerien elinolosuhteet muuttuvat suotuisammiksi ja ongelma voi räjähtää käsiin. Konjac-sieni tasapainottaa ihon luontaista pH:ta ja sen kuoriva vaikutus auttaa pitämään ihon joustavana. Tämän ansiosta epäpuhtaudet eivät jää koteloitumaan ihon alle, vaan huokoset avautuvat ajan kanssa ja epäpuhtaudet poistuvat.

8) Puhdistusaineen määrä vähenee

Koska Konjac-sieni on rakenteeltaan verkkomainen, se vaahdottaa puhdistusainetta paljon tehokkaammin käsillä levittämiseen verrattuna. Ison putsarilorauksen sijaan voi siis kokeilla muutamaa tippaa (toki jos meikkiä on runsaasti, myös putsaria annostellaan hieman runsaammin). Sienellä voi levittää myös erilaisia emulsioita, voiteita tai seerumeita, mutta itse olen kokenut järkevämmäksi levittää ne käsin.

konjac-sponge-hinta-ja-kaytto

Suurin osa Konjac-sienistä on pakkausdesigniltaan vähän sinne päin, siksi olen ollut erityisen mielissäni Ekovistan ottaessa tämän yksinkertaisen tuotteen lisäksi huomioon myös pakkauksen visuaalisuuden. Kauniin värisiin pyöreisiin pahvilaatikoihin pakatut sienet ovat niin sieviä, että ne antaa mielellään vaikka lahjaksi ystävälle. Huikeaa on myös se, että valikoimissa on neljä erilaista vaihtoehtoa, jotka on suunniteltu vastaamaan eri ihotyyppien tarpeeseen. Jokainen löytää siis taatusti omansa, ellei halua välttämättä valita sientä herkullisten värien perusteella.

Vihreää teetä sisältävä konjac-sieni on kaikille ihotyypeille sopiva vaihtoehto. Sieni on kyllästetty vihreän teen uutejauheella, jonka sisältämillä ravintoaineilla kuten tulehdusta estävillä katekiineilla ja polyfenoleilla on antioksidanttinen vaikutus. Tämä sieni on niin sanotusti hyvä yleissieni.

Ruusua sisältävä konjac-sieni on kehitetty tukemaan herkkää ihoa. Laventelijauhe tunnetaan ihoa ja mieltä rauhoittavista vaikutuksistaan, sen lisäksi se on raaka-aineena myös kevyesti antibakteerinen. Ihonhoidossa laventeli vähentää erilaisia ihoärsytyksiä ja konjac-sieneen yhdistettynä se on hyvinkin hoitava vaihtoehto. Kauniin sävyistä sientä pitää mielellään myös esillä.

nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-6nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-7

Bambuhiiltä sisältävävä konjac-sieni on suunniteltu hillitsemään rasvoittuvan ihon talintuotantoa ja tasapainoittamaan sekaihoa. Bambuhiilen sisältämä aktiivihiili on raaka-aineena epäpuhtauksien paras ystävä, sillä sen molekyylikoostumus imee itseensä epäpuhtauksia. Säännöllisessä käytössä konjac-sienen oma syväpuhdistava vaikutus yhdistettynä aktiivihiilen vaikutuksiin hillitsee liiallista talintuotantoa. Bambuhiili toimii tämän lisäksi bakteerien määrää hillitsevänä antioksidanttina, jolloin myös epäpuhtauksien määrä vähenee pitkässä juoksussa. Jos iho on rasvoittuvaa sorttia vain kesäaikaan, voit käyttää talvella eri sientä ja valita kesän ajaksi käyttöön bambuhiiltä sisältävän sienen.

Kollageenia sisältävä konjac-sieni on omiaan iholle, jolla esiintyy väsymystä, kuivuutta tai ikääntymisen tuomia sivuilmiöitä. Kollageeni uudistaa, ehkäisee vapaiden happiradikaalien aiheuttamia vaurioita ihossa, ennaltaehkäisee juonteiden ja pigmenttiläiskien syntymistä. Ylipäätään ikääntyvä iho tarvitsee eri tavalla ravinteita kuin nuorempi iho, joten sieni on jo itsessään kannattava investointi anti age -hoitotuotteiden imeytymisen maksimoimiseksi ja ihon kimmoisuuden ylläpitämiseksi.

nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-8nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-10nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-9

Näin käytät konjac-sientä oikein:

1) Upota sieni lämpimään veteen pariksi minuutiksi, jotta se pehmenee käyttöä varten.

2) Purista sienestä käsiesi välissä ylimääräinen vesi pois (älä väännä, jottei sienen rakenne mene rikki).

3) Aloita kasvojen puhdistus joko levittämällä puhdistusaine ensin kasvoille tai sieneen, aivan kummin haluat. Käy kasvojen iho läpi pyörivin liikkein, myös silmämeikin alue.

4) Huuhtele kasvot ja sieni huolellisesti lämpimällä vedellä.

5) Käy kasvot vielä kerran huuhtelemallasi sienellä läpi viimeistenkin meikkijäämien poistamiseksi ja kuorivan vaikutuksen maksimoimiseksi.

6) Huuhtele sieni erittäin huolellisesti. Mikäli sienessä on runsaasti meikkijäämiä, pese sieni saippualla. Aseta sieni roikkumaan ilmavaan ja kuivaan paikkaan kuivumista varten.

7) Vaihda sieni uuteen vähintään kolmen, mutta mielellään kahden kuukauden välein.

8) Sienen käyttöikää voi pidentää keittämällä sitä muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä, jolloin sienestä tulee steriili. Kesällä sientä voi myös säilyttää jääkaapissa, jolloin siihen ei pääse muodostumaan haitallisia mikrobeja kuumuuden ja kosteuden seurauksena.

LUE MYÖS: Konjac-sienen huolto, käyttö ja pesu

nain-kaytat-konjac-sienta-oikein-ihonhoidossa-4

Osallistu arvontaan (PÄÄTTYNYT):

Arvomme yhdessä Ekovistan kanssa yhdelle Pure by Ekovista konjac-sienipaketin, jossa on kaikki sarjan neljä sientä. Paketin arvo on 38 €.

Osallistut arvontaan kysymällä jonkin blogini aihepiiriä koskevan kysymyksen kommenttikentässä. Teen kysymyksistä erillisen vastauspostauksen.

Jätä myös sähköpostiosoitteesi (se ei näy muille). Vastausaikaa on sunnuntaihin 12.2.2017 klo 23.59 saakka.

Huippua viikkoa!

Pauliina

Mitä valokuvausopinnot ovat tähän mennessä antaneet sinulle?

Vastaa
Sari sjögren

Pitääkö erittäin kuivaa/atooppista ihoa rasvata sienen käytön jälkeen koska yllä luki että jättää ihon pintaan kalvon?

Vastaa
Lau

Heippa!
Voiko konjac-sientä käyttää myös rosaceaan taipuvaiselle iholle?

Vastaa
Veronica

Voiko tällainen iäkkäämpikin täti käyttää konjac-sientä? Ihailin muuten noita kuvia, PRO!

Vastaa
Tarja

Kasvojen pintakuivuudesta kärsin joka talvi. Konjac-sieni ollutkin käytössä, mutta ei riitä kuivan ihon taltuttamiseen. Kuorivia kasvonaamioita olen myös käyttänyt ja kosteuttavia kasvonaamioita siihen päälle. Mitkä olisivat kunnon täsmäaseet pintakuivalle iholle kuivuutta poistamaan?

Vastaa
Paula

Hyvä kirjoitus, itsekin juuri opettelen sienen käyttöä!
Oletko ajatellut luennoida tai pitää koulutus/infotilaisuuksia blogin aiheista; kauneudesta, terveydestä ja hyvinvoinnista? Tulisin heti kuulemaan jos sellaisia järjestettäisiin.

Vastaa
mimanu

toi musta sieni onkin ollu pidempään käytössä eikä näytä menevän miksikään. kiitti vinkistä; keitän sen heti :D
mikä olisi hei paras kombo luonnonkosmetiikassa meikkipohjaks tosi nopeesti rasvoittuvalle iholle? nyt on laveran sellanen minttuvoide ja toistaseks viel maybellinen bb-voide ; kun se loppuu pitäis ostaa joku mutta tartteis ekana vähä tietää mikä ois hyvä. ei tarvii olla niin peittävä, mua ei niinkään haittaa ihon epätasainen väri tai aknenäpyt, sen sijaan jollai pitäis sitä limaisen näköstä kiiltoa saada kuriin.

Vastaa
Piia

Onko konjac sienen kanssa hyvä käyttää myös kasvovettä ja kosteusvoidetta?

Vastaa
Heli

Nää on muuten hyviä. On auttanut minun talvikuivaan ihoon.

Vastaa
Nuu

Parhaat luonnonmukaiset vinkit flunssan nujertamiseen?

Vastaa
Sha

Onkohan ne tosi halvat, esim. Jyskissä myytävät konjac-sienet mistään kotoisin?

Vastaa
Nina Nuolioja

Menen naimisiin näiden sun kuvien kanssa. Ei mulla muuta ?

Vastaa
Heidi

Mitä tuotteita suosittelisit atooppiselle iholle?
Olin jo aikeissa ostaa tällaisen sienen Punnitse&Säästä-liikkeestä Rovaniemeltä mutta se pirskatti ehti just lopettaa :(

Vastaa
Tiia

Mitä mieltä olet ayurveda tms. hoidoista... hömppää vai hyötyä?

Vastaa
Mari

Oj, miten ihana arvonta ja kauniit kuvat! Minkähän noista sienistä osaisi valita moniongelmaiselle iholle, joka on epäpuhdas ja helposti kiiltävä, mutta myös pintakuiva ja uhkaavasti rypistyvä? Vai kaikkia vuorotellen? ?

Vastaa
Katarina

Parhaat DIY-kosmetiikka vinkit? :)

Vastaa
Nelly N.

Onko kasvot pakko huuhdella vedellä käytön jälkeen vai riittääkö pyyhkiminen esim. puuvillaisella musliiniliinalla? Kasvot kuivuu niin pahasti aina raanavettä käyttäessä :(

Vastaa
Reeta Eloranta

Onko konjac sieni hyvä akneiholle?

Vastaa
Tarja

Hienoja kuvia. Olen käynnänyt Dermosilin sientä. Onkohan näissä eroa? Onnea mulle arvontaan!

Vastaa
Pinja

Pysyykö nuo uutejauheet sienessä, vaikka sientä huuhtelee päivittäin?

Vastaa
Emma

Paras seerumi todella kuivalle iholle?

Vastaa
Hansu

Mikä Ekovistan sienistä olisi paras Rosacea-iholle? :-)

Vastaa
Emma

Mitkä on sun mielestä kosmetiikan ne must tuotteet?
Oon yrittänyt vähentää puteleita vain niihin mitä oikeesti tarviin, mutta silti niitä tuntuu olevan liikaa

Vastaa
Haiha

Paljon puhutaan pitkäkestoisen stressin haitallisesta vaikutuksesta, mutta harvemmin annetaan mitään konkreettisia neuvoja. Itse kärsin pitkittyneestä stressistä ainakin toista vuotta enkä saa sitä omin avuin poistumaan. Pieniä askelia olen yrittänyt ottaa, mutta mainittavia apuja ei ole tullut. Tiedätkö jotakuta aiheen asiantuntijaa tai muuten erinomaisia vinkkejä?

Onkohan tämä tarpeeksi lähellä blogisi aihepiiriä?

Vastaa
Riitta S

Voiko sientä käyttää joka päivä sekä aamulla että illalla, vai onko se liian usein?

Vastaa
r.

onko sulla kokemusta siitä ettei hlö pese hiuksiaan ollenkaan saippuoilla? että 'only water' tehoaisi?

Vastaa
Laura

Tämä ei niinkään ole kysymys. Itsellä ollut käytössä tällaiset sienet. Voin suositella lämmöllä!??

Vastaa
Outi

Mikä Konjac-sienistä olisi paras atopiaan taipuvalle iholle? :)

Vastaa
Minja

Mahti arvonta! Itse tykkään näistä sienistä älyttömästi! Mietin että onkohan tulossa Konjacsientä joka hillitsisi hormonaalista aknea/onko sulla jokin muu tuote joka oisi ihan välttämätön tämmöisen paukama leaun hoitoon? Iho on parantunut muuten kyllä huomattavasti sienien myötä mutta hormoonit saavat leuan edelleen kamalaan kuntoon :(

Vastaa
Saara

Kärsin ongelmallisesta päänahasta ja viime aikoina hiuksiakin on lähtenyt hirveitä määriä. Tuntuu että päänahka alkaa kutista ja puskea näppyjä likaantuessaan, joten kutina pysyy paremmin aisoissa jos pesen hiukset päivittäin. Toisaalta jos pesen hiukset päivittäin, itse hiukset kärsivät vaikka kuinka käyttäisi hoitoaineita ja pesisi shampoolla vain päänahan. Olisiko sinulla jotain vinkkiä miten hoitaa kutiavaa ja kuivaa mutta rasvoittuvaa päänahkaa?

Vastaa
Satina

Mietin samaa kuin aiemminkysymyksen esittänyt rosaceasta kärsivä. Eli itselläni on vähän couperosaa toistaiseksi poskilla, ja usein suositellaan ettei silloin käyttäisi mekaanisia kuorintoja tai hinkkaavia tuotteita jne. kasvoille. Muualla kasvoissa minulla on kuitenkin hieman epäpuhdas ja samea sekaiho, mutta käytän pääosin herkän ihon kosmetiikkaa. Onko siis konjac-sieni paikoillaan edellämainitunlaisessa (uuh, sanahirviö) ihonhoidossa? Tai yleisestikin, pitäisikö tuollaista ihoa hoitaa eri tuotteilla, kuoria t-alueelta, joka kaipaisi kirkastusta, ja samalla suojella herkkiä poskia miltään hankaamiselta? Kuitenkaan meikit eivät tunnu lähtevän puhdistusmaidolla tai - balmilla ilman monta kertaa kasvojen läpi käyntiä puhdistusliinalla, joka on tällä hetkellä käytössä.

Vastaa
Aino

Nää kuulostaa mielenkiintoisilta! Mulla on niin vaikea iho. Mikä näistä sienistä olisi paras pintakuivalle, nopeasti T-alueelta rasvoittuvalle, rosacea sekaiholle?

Vastaa
mari

minulla ei niinkään ole kysymystä kuin kommentti tai itseasiassa onnittelu. päädyin tähän artikkeliin twistbe:n instasta ja tajusin, että olen lukenut tekstejäsi jo aikoinaan jolien sivuilla. ihan mielettömän hieno kasvu ja kehitys, onnea! sivusi ovat todella pätevät ja monipuoliset. olen iloinen että olet saanut tehtyä toimivan konseptin osaamisesi ja innostuksesi ympärille :) kaikkea hyvää jatkoon!

ensimmäinen konjac-sieneni on jo käytössä kulunut, juurikin mietin että miltä firmalta hankkisin uuden. ekovistan sienet vaikuttavat hyviltä.

Vastaa
Paula

Millä saippualla/puhdistusaineella konjac-sieni kannattaa pestä?

Vastaa
Mari

Voiko sientä käyttää sellaisenaan ilman puhdistussainetta esim. aamulla kun ei ole meikkiä?

Vastaa
Ribuksi

Mikä on megahuipputuotteesi kosmetiikassa, vain 1 ?mitä ilman et tulisi toimeen ?

Vastaa
Pipa Lyytinen

Kiitos selkeistä käyttöohjeista ! Sieni on kiinnostanut jo pitkään, mutta ohjeiden puutteessa se on jäänyt tähän saakka hankkimatta. Joku jo kysyikin, että toimiiko sieni myös ilman puhdistusainetta; ilmeisesti ?

Vastaa
Paula

En käytä juurikaan meikkiä, enkä siis myöskään puhdistustuotteita (pelkästään kevyt puhdistusvaahto, jonka levitän mieluusti käsin). Voiko tätä sientä käyttää pelkkään kuorintaan, ilman puhdistusainetta?

Vastaa
Anna K

Mikä sieni/sienet sopivat parhaiten pintakuivalle,mutta kuitenkin päivän mittaan kiiltelevälle iholle? Onko hyviä suosituksia kosteuttavasta ja kiinteyttävästä seerumista? Entä seerumin päälle tulevasta päivävoiteesta?

Vastaa
kati

Itsellä menossa eka sieni, aivan loistava! Sitä vaan mietin,että onko hyväksi käyttää aamuin,illoin vai kerran päivässä vai harvemmin? Riippuu varmasti ihosta...itsellä sekaiho.

Vastaa
Iitu

Hei, olisiko sinulla vinkata helposti mukana kulkevaa välipalaa? Ruokavaliooni eivät käy kuivahedelmät ja vaihtoehdon pitäisi olla gluteeniton. Reissussa olisi ihana olla mukana välipalaa, kun aina ei ravintolaa/ kahvilaa satu sopivaan aikaan kohdalle!

Vastaa
Emma

Onko konjac-sientä mahdollista käyttää liian usein todella herkällä ja atooppisella iholla? Itse olen käyttänyt useamman kuukauden ajan jopa 2 krt/pv koska se on ainoa kuoriva tuote joka tuntunut hyvältä, mutta olen myös miettinyt onko näin tiheä kuorinta pidemmän päälle haitaksi.

Vastaa
Jopuli

Mikä Konjac-sienistä olisi paras kun minulla on akne iho ja jokunen tulehtunut näppylä. Muuten taas ihoni on pintakuiva ja toisaalta taas myös alkaa ikääkin olla... onko näistä hyötyä jos käyttää esim. ristiin, jotain iltaisin ja jotain muuta vaikka aamuisin. Olisi ihanaa päästä testaamaan...

Vastaa
Annamari Ö

Mikä näistä sienistä olisi paras couperosa iholle, joka kuitenkin rasvoittuu t-alueelta?

Vastaa
Riina Ronimus

Kuinka suuri Konjak-sieni on?

Vastaa
Virpu

Oletko käyttänyt enää muuta kuorintaa tämän konjac sienen käytön lisäksi?

Vastaa
Linnea

Vau, tää kuulostaa hyvältä! Yritin etsiä, mutta en löytänyt vastausta: Minkä hintainen yksittäinen kuorintasieni on?
Oon mukana arvonnassa! :>

Vastaa
Hannara

Suosittelisitko kuorintasientä myös nuorelle miehenalulle, joka ei ole niin kiinnostunut kuorinta-aineista muuten mutta kasvot ovat hieman "kukkivat"?

Vastaa
Johanna K

Olen aina miettinyt kuinka monta pesua nuo aktiiviset ainesosat pysyvät sienessä?

Vastaa
Liisa

Miksi sienen kanssa käytetään puhdistusainetta? Ylipäätään tarvitaanko sitä? Eikö sienen oma puhdistava "voima" riitä sellaisenaan ?

Vastaa
Irmeli

Miksi sienen kanssa käytetään puhdistusainetta? Ylipäätään tarvitaanko sitä? Eikö sienen oma puhdistava "voima" riitä sellaisenaan ?

Vastaa
Ridde

Minulla on sieni ollut käytössä pian vuoden. Annoin sienen lahjaksi myös siskoilleni jouluna. Olen käyttänyt sitä anti-age turmeric sientä, mutta olisiko jokin muu mielestäsi parempi pintakuivalle yli kuusikymppiselle iholle.

Vastaa
LauraL

Kaipaisin hyviä vinkkejä luonnollisiin proteiinin lähteisiin. Onko jotain proteiinipitoisia ruoka-aineita, jotka olen unohtanut tai luonnollisia proteiinilisiä? Toisinaan otan töihin eväät ja niistä tuppaa tulemaan aika hiilihydraattipitoisia. Haluaisin syödä hyvin ja järkevästi, eikä ainakaan nämä perus proteiinipatukat ja -jauheet innosta. Aina ei jaksaisi pelkän kananmunan voimin työskennellä. Eikä aina ole jääkaappia saatavilla. Oma mielikuvitus loppuu ja toisinaan hyviltä kuulostavat ohjeet on aika monimutkaisia.

Vastaa
Jenna

Minua kiinnostaisi, että kuinka usein sientä pitäisi käyttää kasvojenpesurutiinissa, jotta sieni vaikuttaisi ihon kuntoon? Tarvitseeko käytön olla päivittäistä? :)

Vastaa
klaara

Sain joululahjaksi konjac-sienen ja täytyy todeta että se toimii. Kysymykseni koskee kuitenkin kurkumaa. Oletko käyttänyt sitä esim smootheissa?

Vastaa
Tanja

Kiinostuin. Missä näitä Ekovistan tuotteita myydään?

Vastaa
Sarita

Tuo turmeric-sieni kuulostaa mielenkiintoiselta? Sopisiko se atoopikolle?

Vastaa
Outiel

Millaista kasvojenpuhdistustuotetta suosittelisit käytettäväksi yhdessä konjac-sienen kanssa? Puhdistukseen voi varmaankin yhdistää myös öljypuhdistuksen ennen sienen käyttöä?

Vastaa
Mervi

Raakaleivonta... upeita herkkuja, mutta vaikuttavat kovin kaloripitoisilta. Miten niitä saisi kevennettyä?
Terkuin ikuinen laihduttaja.

Vastaa
Teija

Oletko kuinka kauan käyttänyt/ testaillut luonnonkosmetiikkatuotteita ja mikä on suosikkituote luonnonkosmetiikassa.

Vastaa
Jansku

Mitä sienistä kävisi parhaiten henkilölle,jonka iho on taipuvainen voimakkaaseen pintakuivuuteen talvella erityisesti poskien alueelta mutta otsa on rasvoittuva ja huokoset helposti tukossa (ja pintakuivuuttakin voi esiintyä toisinaan otsassa mutta ei samassa mittakaavassa kuin poskilla)?

Vastaa
Paukkis

Tuoksut - onko olemassa luonnonkosmetiikan tuoksuja ja mitä aineita tuoksuissa kannattaa välttää? :)

Vastaa
Elluliini

Millaisia kodinhoitoon tarkoitettuja aineita käytät? Onko esim. Tiskiaineena jotain ekologisempaa kuin fairy marketin hyllyltä?

Vastaa
Maiju

Heipsan, ihana blogi! Vasta löysin tänne, joten en ehtinyt selailla oletko jo postausta tehnyt aiheesta, mutta kysymys: Kuka sinua inspiroi leivonnan saralla, mistä intosi ja taitosi reseptien kehittelyyn on peräisin? :)

Vastaa
Johanna K

Kiva kilpailu :) Kysyisin ensinnäkin tähän postauksen aiheeseen liittyen, että käytätkö sä siis aina sienen kanssa jotain puhdistustuotetta? Vai voisiko sientä käyttää puhdistamiseen ihan vain vedenkin kanssa? Lisäksi voisin kysyä sellaista, että onko sulla mitään kemikaaliyliherkkyyksiä, ja jos on, niin millaisia ja miten se vaikuttaa sun arjen rutiineihin? Oikein mukavaa helmikuun jatkoa sinulle! :)

Vastaa
MerjaK

Hei, hieno kirjoitus ja hyvät ohjeet. Kiitos myös aiemmasta reppuesittelystä. Itse hukun sähköpostitulvaan, koen ajanhallinnan karkaavan ulottumattomiin. Olen luvannut tärkeille ihmisille asioita ja unohtanut ne, muistaakseni laitoin ne puhelimen kalenteriin, mutta ilmeisesti unohdin tallentaa, enkä saanut muistutusta Kamala tunne! Kerro miten hallitset ajankäyttöäsi ja sähköpostiasi, minä en tiedä miten pysyn oman elämäni ohjaksissa jottei sähköposti ja ajankäytön hallitsemattomuus vie minua mukanaan.

Vastaa
Minnna

Kuinkahan usein näitä uskaltaa käyttää iholle, jossa on hieman couperosaa?

Vastaa
Mari

Kuinka hoitaisin kasvoni/silmänympärysten ihoa, missä on jo näkyvissä ikääntymisen merkkejä, on pintakuiva ja (lievää) couperosaa esiintyy? Myös ihohuokoset näkyvät. Millaista arkikosmetiikkaa valitsen saadakseni luonnollisen, punertavuutta häivyttävän lopputuloksen vähällä vaivalla? : )

Vastaa
Minna

Sieni on ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa, mutta vielä en ole saanut hankittua. Jospa nyt...
Käytätkö vielä warpaintia? Onko pidemmän ajan käytössä tullut esiin uusia huomioita? Joku kyselikin tuolla aiemmin vinkkejä ongelmaisen päänahan hoitoon, tämä kiinnostaisi myös minua. Varsinkin talviaikaan päänahka kutisee ja hilseilee voimakkaasti. Monia tuotteita on tullut kokeiltua ja ruokavalio on tsekattu, mutta jos sinulla olisi antaa vielä joku uusi vinkki?

Vastaa
Kerttu

Onko tätä tosiaan käytetty 1.5 miljoonaa vuotta? 1500*1000

Vastaa
Tiina

Ostin ensimmäistä kertaa konjac- sienen tietämättä että niitä on eri ihotyypeille. Ostin aktiivihiiltä sisältävän, mutta ihoni ei ole rasvoittuva, enemmänkin herkkä sekaiho.Voinko käyttää tuotetta vai kuuvattaako se.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voit kyllä käyttää nykyistä sientä vallan mainiosti :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet