Lempilisäravinteeni x 10

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Satsaan lisäravinteiden määrän sijasta hyvään laatuun. Täysin synteettiset vitamiinit jätän suosiolla kauppaan ja täydennän monipuolista ruokavaliotani mieluummin superfoodeilla ja luonnollisilla lisäravinteilla. Olen pyrkinyt minimoimaan turhien kapseleiden määrän, ja siksi suosin erilaisia jauheita sekä suihkeita.

1 ) D-vitamiini-suihke

Yksi suihkaus sisältää 75 mikrogrammaa D-vitamiinia. Itse otan yleensä kaksi suihkausta päivässä, jolloin saan D-vitamiinia 150 mikrogrammaa. Suihke maistuu todella raikkaalle piparmintulle ja imeytyy limakalvoilta nopeasti elimistön hyödynnettäväksi.

2) B12-suihke

Aprikoosinmakuinen B12-suihke tukee hermoston toimintaa ja antaa virtaa varsinkin kaamoksen keskellä. Päiväannos on 1-4 suihkausta, jotka sisältävät 300-1200 mikrogrammaa B12-vitamiinia.

3) Amla-jauhe

Syön luonnollista C-vitamiinia, sillä se on kaikkien muiden vitamiinien äiti. Ilman C-vitamiinia muut vitamiinit eivät imeydy kunnolla. C-vitamiini tukee myös kollageenin muodostumista ja pitää ihon kirkkaana sekä heleänä. Amla-jauhe on todella voimakas ja hyvänmakuinen C-vitamiinin lähde. Teelusikallisen kärjellinen jauhetta sisältää noin 500 mg C-vitamiinia.

4) Biolatte-maitohappobakteerit

Hyvinvointini peruspilari on vahvat maitohappobakteerit. Biolatten maitohappobakteerikapselit sisältävät viittä erilaista maitohappobakteerikantaa (L. casei, L. fermentum, L. acidophilus, S. thermophilus, E. faecium). Laadukkaat maitohappobakteerit tukevat elimistöä ja suoliston hyvinvointia tukeakseni syön myös hapankaalta ja vältän turhia sokereita. Maitohappobakteeri suositellaan otettavaksi illalla tyhjään vatsaan.

5) Pakuriuute

Pakuriuute on kuulunut säännöllisimmin nautittaviin lisäravinteisiin jo vuosien ajan. Uute on helppo nauttia sellaisenaan tai vaikka smoothien seassa. Toisinaan olemme valmistaneet uutetta itse, toisinaan ostaneet valmiina.

6) OptiMSM

OptiMSM, eli metyylisulfonyylimetaani, on luonnollinen rikkiyhdiste jota myös oma elimistömme sisältää. OptiMSM korjaa vaurioituneita kudoksia, nopeuttaa palautumista liikunnan jälkeen ja vahvistaa myös kynsiä, luustoa ja hiuksia.

Kidemäinen jauhe imeytyy kaikista parhaiten, kun sen juo yhdessä C-vitamiinin kanssa, joten drinkkiini kuuluu aina molemmat. Annostelu kannattaa aloittaa noin puolesta teelusikallisesta ja nostaa pikkuhiljaa ruokalusikkaan tai pariin.

Omalla kohdallani olen huomannut Opti-MSM:n vaikutuksen nopeammin kasvavina ja vahvempina kynsinä, nopeana palautumisena kovien treenien jälkeen ja kimmoisana ihona. MSM:n ja OptiMSM:n ero on se, että OptiMSM on tislattu neljä kertaa, jolloin jäljelle on jäänyt paremmin imeytyvä, tehokkaampi ja puhtaampi lopputuote kuin pelkkä MSM itsessään olisi.Otan rikkiä noin kolme tai neljä kertaa viikossa.

7) Spirulinajauhe

Sellaisenaan en saa laadukasta spirulinaa vieläkään alas, joten yhdistän ne aina trooppisen vihersmoothien sekaan. Mieheni on kehittänyt reseptin noin neljä vuotta sitten ja se ei olekaan mikä tahansa resepti, koska juuri tämän smoothien avulla opin syömään leväjauheita! Väri on hurjan vihreä, mutta voin taata ettei leväjauhe maistu juomasta ollenkaan läpi. Löydät vihersmoothien reseptin täältä.

8) Viherjauhesekoitus

Hyvänmakuisen viherjauheseoksen hinta-laatusuhde on todella hyvä. Miedon makuinen jauhe sopii erinomaisesti smoothien sekaan, mutta sen voi sekoittaa halutessaan myös veteen tai mehuun. Viherjauheseos sisältää spirulinaa, chlorellaa, lehtikaalia, pinaattia, ohran- ja vehnänorasta kuin alfalfaa, nokkosta, moringaa ja gingko bilobaa.

9) Puhdistamo Tripla-magnesium

Magnesiumin tarve korostuu erityisesti liikkujan arjessa, mutta toki se rauhoittaa hermostoa yleisesti ja takaa näin esimerkiksi rauhallisen yöunen. Otan Tripla-magnesiumin aina illalla, sillä keho hyötyy tämän mineraalin hermostoa rauhoittavasta ja lihaksia rentouttavasta vaikutuksesta eniten lepotilassa. Vaikka magnesium-jauheen maku ei ole suosikkini, on se silti omalla kohdallani miellyttävämpi vaihtoehto kuin nieltävät tabletit.

10) Vogel Echina-suihke

Kuljetan tätä suihketta aina laukussani! Suihke raikastaa hengityksen, pitää vastustuskykyä yllä ja maistuu todella hyvältä. Huipputuote erityisesti silloin, kun flunssa on päällä ja kurkkua kutisee tai yskittää. Suihkeen saa suihkautettua suoraan nieluun, jossa se rauhoittaa kuivaa kurkkua. Tehoaineet imeytyvät nopeasti limakalvoilta.

Mitä lisäravinteita tai superfoodeja sinä syöt?

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

LauraL

D-vitamiini ja maitohappobakteeri joka päivä. Koskeeko tuo maitohappobakteerin illalla otto tuota sinun käyttämääsi tuotetta vai maitohappoja yleensä? Aika mielenkiintoista tuo illalla otto, vaikuttaako siis jotenkin paremmin? Onko joku tietty valmistaja tai joku mistä saisi viitettä että tuote on laadukas? Tuntuu että vitamiini ja lisäravinne valmistajia on niin paljon ettei tiedä mihin luottaisi. Itsekin suosisin mieluiten luonnollisia vaihtoehtoja. Taidankin kokeilla seuraavaksi magnesiumia jauheena.
Mielenkiintoinen postaus, näitä on aina kiva lukea, saa vinkkejä omankin hyvinvoinnin ylläpitoon.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Laura! Opin luontaistuotekaupassa työskennellessäni useammaltakin kouluttajataholta, että maitohappobakteerit olisi suotavaa ottaa (merkistä riippumatta) yötä vasten, koska levon aikana keho ja suolisto kykenevät imeyttämään ja hyödyntämään saamansa ravinteet/bakteerit paremmin. Jotkut maitohappobakteerivalmistajat suosittelevat lisäksi sellaista, että maitohappobakteerien kanssa nautittaisiin myös hieman kuituja (eli nauttii bakteerit esim. iltapuuron yhteydessä).

Rasvahapot kuten kalaöljyt ja öljykapseleissa olevat D-vitamiinit kannattaa puolestaan ottaa imeytymisen maksimoimiseksi aina ruoan yhteydessä.

Kiitos kommentistasi, oli ilo kuulla että koit postauksen hyödylliseksi. Mukavaa loppuviikkoa! :)

Vastaa
Neito

Hei

Pakko kommentoida että olen itse käyttänyt samaa d-vitamiinisuihketta. Käytön aikana d-vitamiinitasoni ovat mittauksissa laskeneet, joten en todellakaan voi suositella kyseistä tuotetta. Ennen en käyttänyt d-vitamiinia lainkaan ja tasot olivat korkeammat kuin nykyään. Mittaus on tehty samaan vuodenaikaan, joten aurinkokaan ei selitä eroa. Olen hyvin pettynyt kyseiseen tuotteeseen ja laittaa kyllä kyseenalaistamaan kovasti vastaavien tuotteiden laadun. :(

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Neito!

Itse en ole käynyt mittauksissa, vaan kuunnellut enemmänkin tuntemuksiani. Yleisesti ottaen D-vitamiini imeytyy parhaiten yhdessä öljyn kanssa (vaikkei rasvaliukoinen vitamiini olekaan), siksi öljykapseleiden nauttimisella voi varmastikin saada paremman tuloksen kuin suihkemuotoisella D-vitamiinilla. Saanko kysyä minkälaista annosta nautit ko. suihketta per päivä, kauanko käytit suihketta ennen mittausta ja mikä oli arvojesi mittausväli (viestistäsi päätellen vuosi)? Aihe on todella mielenkiintoinen, kiitos todella paljon että toit oman kokemuksesi esiin!

Vastaa
Neito

Hei, eksyin tänne pitkästä aikaa ja nyt vasta pääsen vastaamaan tähän. Eli käytin 75 mikrogrammaa suihkeena lähes vuoden päivät ja se ei minun kohdallani toiminut ollenkaan. Nyt olen kohta pari kuukautta käyttänyt d-vitamiinitippoja (apteekista joku super d, yhdessä tipassa on 10 mikrogrammaa ja otan niitä 4-5 lähes joka päivä) ja pitkästä aikaa kynnet kasvavat ja vahvistuvat ja olo on jotenkin voimistunut ja vastustuskyky parantunut, muita muutoksia en ole tehnyt joten uskon d-vitamiinin vaikuttavan tässä tippa-muodossa. Täytynee käydä mittaamassa vaikkapa syksyllä tilanne.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos tiedosta! Hyvä, että seuraat D-vitamiiniarvoja. Tässäkin asiassa olemme yksilöitä ja pitää löytää juuri ne itselle toimivimmat tuotteet :) Kaunista loppukevättä.

Vastaa
Jukka

Heip.
Vitamiinisuihkeita ei tosiaan kannata hehkuttaa, ne on todettu hyvin ailahtelevaisiksi. Samoin suurin osa probioottitutkijoista on tunnustanut, että tuli vähän innostuttua liikaa menneinä vuosina; totuus on se, että kantoja on mieletön määrä, eikä oikeita määriä saatikka niiden keskinäisiä suhteita ymmärretä vielä, eikä varsinkaan pystytä sanomaan mitä hyötyä niistä kenellekin olisi.
On muutamia peruskantoja, joita on suolistossa eniten ja niiden lisän uskotaan pitävän ainakin suoliston tilaa paremmassa stabiliteetissa.
Itse muuten kokeilin viitisen vuotta sitten arvostetuimpia ja kalleimpia probiootteja, ensin normiannoksilla ja sitten tuplana, triplana useampia kuukausia; ei mitään vaikutuksia mihinkään, tai en huomannut, onhan niillä voinut olla suolistoon jotain, mutta siihen aikaan vielä puhuttiin suurinpiirtein, että masennuskin lähtee parin vkon käytön jälkeen. Enkä tarkoita mitään vilunkityyppejä, vaan asiaan paneutuneita biokemistejä ym.
Tutkimukset jatkuvat silti toiveikkaana.
MSM: ää suosin itsekin.
D-vitamiinista vielä, että annokseen vaikuttaa paljon mm. ikä, paino, sairaudet, sukupuolikin. Ja mittauttaa kannattaa, itse sain haluamani n. 120 mmol/l vasta 150 mcg:n päiväannoksella, mutta olenkin valtavan kookas ja sairauksissa löytyy.
Vasta yli 200-250 menevät arvot saattavat olla liian korkeita. 90-120 pidetään usein ideaalina, jopa Suomessakin, jotkyn asiaan peryhtyneet. Pekka Puskalle nyt riittää varmaan kunhan on 30 mmol/l.
Ja vielä se tärkein kaikissa ravinteissa: laatu ja laatu.
Pitää vaan opiskella mitkä merkit ovat laadukkaita. Noin pääsääntöisesti marketeista ja apteekeista ei kannata ostaa mitään, myös suomalaisissa nettikaupoissa on joutavia lisämakumakeutusainemössöjä, mutta siellä on myös laadukkaita kotimaisia merkkejä, kuten Bioteekki, Puhdas + ja muutama muu. Öljykapseli kannattaa olla, kun imeytyy rasvan kanssa paremmin.
Ja sellainen tähän vielä, että d-vitam. ei mg:n kanssa samaan aikaan, voi kohottaa liikaa mg-tasoja (en tosin muista miten luetettavasta lähteestä tuollainen on jäänyt mieleeni).
Mutta tuo Amla on kiinnostanut pidempäänkin, osaisitko, tai joku, vähän sanoa kuinka voimakasta se on, kun vatsa ei kovin hapokasta, karvasta yms. kestä
Hyviä kevättä (jo kohta)!

Vastaa
Jukka

Korjaus: oli tullut lyönti tai ajatusvirhe d-vitamiinin mittaustulosyksikköön: ei mmol/l vaan nmol/l.

Vastaa
Tiina Palola

Magnesium, urticalsin, lacto sevenin maitohappobakteereja, E-epa kalaöljyä 2000mg, d-vitamiini 125mcg, amla jauhe, chlorella, puhdistamaton merisuola(myös juomana), ja inkkari tai kookos sokeria. Siinäpä minun päivittiset ”superfoodit” :P

Jos sairastun flunssaan (jota minulla ei oo ollu nyt 3-4 vuoteen, niin silloin turvaudun echinaforceen ja homeopaattiseen aconite C30 rohtoihin. Kärsin astmasta ja allergioista sekä atopiasta. Lisäksi koitan syödä paljon erilaisia rasvoja, esim hyvälaatuinen neitsyt oliiviöljy, mantelit yms.

Eksyin tälle sivulle amlajauheen perässä :D

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos, aina on kiva kuulla mitä lisäravinteita muut käyttävät :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Maksan luonnollinen hoito
Elektrolyytit & lisäravinteet ketogeenisella ruokavaliolla
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
Mikä on ketogeeninen ruokavalio?